Societat 12/06/2021

CCOO denuncia que Aena coacciona els treballadors de l'aeroport de Menorca

Acusa l'empresa "d'abús d'autoritat"

ARA Balears
1 min
Les instal·lacions de l'Aeroport de Menorca viuran uns dies intensos amb la convocatòria de vaga dels treballadors.

MenorcaEl sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha denunciat que Aena coacciona els treballadors de l'aeroport de Maó (Menorca). Els acusa "d'abús d'autoritat" per obligar-los a fer més torns dels que fixa el conveni col·lectiu, segons recull Europa Press.

CCOO recorda que en el conveni es recull que només es poden fer dos serveis extra al mes i, en cas que n'hi hagi un de tercer, ha de ser totalment voluntari per part del treballador. En qualsevol cas, insisteix que aquest servei afegit s'ha de compensar amb hores extraordinàries o temps de feina.

El sindicat apunta que un dels motius d'aquesta coacció es deu a l'anunci de vaga de més de 20 dies entre els mesos de juny, juliol, agost i setembre. Aquesta convocatòria fa que l'empresa no trobi personal voluntari per fer la cobertura obligatòria del servei. "Si Aena canvia d'actitud, estaríem disposats a anar desconvocant dies de vaga, però pareix que qui té la màxima autoritat i pot desactivar aquest conflicte, en lloc de cercar-hi solucions, es dedica a tirar benzina al foc", ha dit.

stats