Un catxalot sorprèn uns navegants davant la costa de Sóller

El mamífer es va aproximar a l'embarcació i el grup de joves no varen dubtar a nedar amb l'animal

Un catxalot va sorprendre fa uns dies un grup de navegants que suraven davant la costa de Sóller. El mamífer, un exemplar quasi adult, es va aproximar fins a l'embarcació tranquil·lament, tot i la presència del grup de joves, que no varen dubtar a nedar amb l'animal. Així i tot, segons explica Txema Brotons, biòleg marí i president de l’associació Tursiops, el vídeo mostra "tot el que no s'ha de fer". 

" Existeix un decret que protegeix aquesta espècie en perill d'extinció", assegura Brotons, qui afegeix que s'hi ha de mantenir una distància prudencial d'entre 60 i 300 metres. A més, el biòleg recorda que els joves podrien ser multats, perquè està penat i han ignorat la llei. D'acord amb l'expert, acostar-se a un catxalot posa en perill la integritat de l'animal i de les mateixes persones, perquè en qualsevol moment pot fer un moviment brusc i enfonsar l'embarcació o ferir algú sense voler.

Així mateix, Brotons apunta que cal conscienciar la població sobre què s'ha de fer en aquestes situacions. Des del perfil oficial de Mallorca Blue, l'entitat conservacionista que ha penjat el vídeo a les xarxes socials, també adverteixen que és necessari respectar una distància amb el cetaci

L'exemplar del vídeo es tracta d'un individu subadult, o sigui, un adolescent, d'acord amb Txema Brotons, qui explica que no és comú veure catxalots a la zona de Sóller. D'altra banda, creu que és possible que estigui esperant altres catxalots que estiguin pescant per la zona a major profunditat. 

Els dofins també fugen del turisme

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF