Castro és partidari d'un increment de penes als condemnats del cas Nóos

En una entrevista a la Ser el jutge que va instruir el cas ha dit que el Suprem té motius suficients per demanar un augment de les penes 

El jutge que va instruir el cas Nóos, José Castro, ha assegurat avui que en aquesta causa "procediria un increment de les penes ja que s'hi aprecien infraccions afegides als delictes pels quals ja van ser condemnats", el mateix dia que el Tribunal Suprem acull una vista sobre els recursos presentats contra la sentència. "La Fiscalia té arguments suficients per demanar aquest increment de penes", ha declarat. 

El jutge jubilat creu que el Suprem "tindrà llibertat absoluta per fer el que consideri oportú" amb els recursos presentats en contra de la sentència dictada per l'Audiència de Palma, que va condemnar a penes de presó Iñaki Urdangarin, el seu soci Diego Torres i l'expresident balear Jaume Matas.

Sobre l'absolució dels acusats per la trama valenciana, Castro ha dit que el tribunal la va explicar en la seva sentència: "Una altra cosa és que els altres compartim aquesta explicació".

"No compartesc aquesta posició i al seu moment vaig entendre que Francisco Camps i Rita Barberà havien d'entrar també en la tanda d'acusacions, però com que eren persones aforades em vaig limitar a elevar una exposició raonada al Tribunal Superior de Justícia de València que no va compartir els meus arguments". 

Sobre la seva denúncia que va rebre atacs des de les institucions durant la instrucció, Castro s'ha remès a les paraules en les quals va fer pública aquesta crítica i ha recordat que s'han publicat dades que l'avalen: "Sobre comportaments que entenc que no són tan legals". "És una manera benèvola de qualificar una actitud", ha afegit.

"Hi ha comportaments i actituds que no encaixen de manera correcta en l'actitud processal que s'ha de mantenir en el curs d'una instrucció i a això em remet", hi ha insistit. "Crec que èticament hi havia molt per desitjar". 

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF