Societat 18/03/2020

Cassolada a Palma contra el rei per demanar que doni els 100 milions d'euros a la Sanitat

Els veïns han sortit aquest dimecres a les 21.00 h als balcons per protestar contra la monarquia espanyola

1 min

A les 21 h i coincidint amb el discurs del Felip VI per parlar del coronavirus, Palma ha reclamat a cop de cassolada que el rei dediqui els 100 milions que suposadament hauria rebut de l'Aràbia Saudita a finançar la Sanitat per combatre la Covid-19. Una hora després dels aplaudiments per mostrar l'agraïment a la tasca que estan duent a terme els sanitaris per lluitar contra el coronavirus, els veïns de Palma s'han tornat a reunir als balcons, però aquest cop han canviat les mans per cassoles i l'agraïment per indignació.

L'objectiu d'aquesta campanya, impulsada a través de les xarxes socials per l'entitat Òmnium Cultural amb el hashtag #CoronaCiao, és denunciar la corrupció i la poca solidaritat que té la corona amb la greu crisi sanitària. A més, la reivindicació ha coincidit amb el discurs del rei Felip VI, qui ha comparegut amb motiu de la situació provocada pel coronavirus.

Abans de comparèixer, el rei s'ha reunit amb el president del govern d'Espanya, Pedro Sánchez, i el comitè de seguiment de la pandèmia al palau de Zarzuela.

stats