Societat 31/05/2020

Els casos actius de covid-19 a les residències han baixat dels 40 per primera vegada en dos mesos

La Conselleria de Salut no ha notificat cap defunció en el darrer dia i la xifra de morts es manté, per quart dia consecutiu, en 224

Ara Balears
2 min
Un infermer fent proves de coronavirus.

PalmaEls casos actius de covid-19 a les residències de gent gran han baixat dels 40 per primera vegada després de dos mesos. Concretament, segons ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat, en aquests moments hi ha 38 usuaris amb el contagi actiu i un total de 222 han superat la malaltia.

En el cas dels treballadors d'aquests centres, 24 continuen contagiats i 139 s’han curat. Respecte de les residències per a persones amb discapacitat, no se n’ha notificat cap cas nou i ja s’ha registrat una curació total entre els treballadors.

En el conjunt de les Balears, la Conselleria ha fet saber que s'han detectat quatre casos nous de coronavirus i han superat la malaltia deu persones més. A més, per quart dia consecutiu, no n'ha mort cap persona.

Així, d’acord amb les dades que el Servei balear d’Epidemiologia de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha tramès al Ministeri de Sanitat, a les Illes s'acumulen 2.080 positius notificats amb prova PCR, 224 decessos i un total de 1.692 persones curades. En aquests moments, a les Illes hi ha 164 casos positius actius de covid-19, és a dir, 6 menys que aquest dissabte.

Cal recordar que aquest dissabte la conselleria va informar que hi havia hagut un brot de covid-19 que havia afectat 11 persones de la mateixa família a Palma, per tant la xifra total de contagiats podria variar. Segons va explicar Salut, cap dels infectats presentava símptomes, però estan hospitalitzats "per garantir-ne un aïllament correcte".

Situació dels sanitaris

D'ençà que va començar l’epidèmia, se n’han detectat 357 casos positius entre els professionals sanitaris, el 17,3% dels 2.080 casos detectats en total a les Illes amb prova PCR fins ara. De tots aquests casos, a hores d’ara hi ha 44 professionals sanitaris que són positius actius, xifra que representa el 0,2% dels 16.000 professionals que fan feina en la sanitat de les Illes.

stats