Societat 18/05/2021

Els casos actius de covid-19 baixen dels mil a les Balears

La taxa de positivitat se situa en un 0,87%

1 min
El centre de salut d'Escola Graduada, a Palma, durant la pandèmia de coronavirus.

PalmaLa Conselleria de Salut ha informat que aquest dimarts a les Balears els casos actius han baixat dels mil i se situen en els 957, 46 menys dels que hi havia aquest dilluns. Així mateix, han notificat la mort de dues persones més de les Balears i la xifra total ascendeix a 836. A més, de les 3.687 proves diagnòstiques realitzades, 32 han sortit positives, un fet que situa la taxa de positivitat en un 0,87%.

Si es tenen en compte els casos notificats al Ministeri de Sanitat, hi torna a haver més altes que nous casos. En concret, s'han notificat 30 contagis més i 74 altes epidemiològiques en el darrer dia.

Respecte de la situació hospitalària, el nombre de persones ingressades ha augmentat lleugerament i se situa en 20 persones a l'UCI, la mateixa xifra que ahir, i 36 que estan ingressades a planta, dues més que a l'anterior jornada. En total hi ha 9 professionals sanitaris contagiats i 40, entre els quals també hi ha algun positiu, que estan sota vigilància. A les residències de gent gran es manté la situació dels dies anteriors i continua sense haver-hi cap contagi entre els residents i només hi ha un treballador que està contagiat.

Vacunes

A les Balears s'han administrat un total de 449.273 dosis de la vacuna del covid-19 fins aquest dimarts, i 139.271 persones ja estan inoculades completament, una xifra que representa el 14,1% de la població diana. A més, segons ha informat la Conselleria de Salut, fins a 318.956 persones de les Illes ja tenen almenys una dosi de la vacuna, la qual cosa suposa el 32,3% de la població.

stats