Societat 03/06/2021

La mort de la parella de turistes d'Eivissa pot ser un nou cas de violència masclista

La Policia Nacional baralla com a hipòtesi que l'home va empènyer la dona i després es va tirar ell

A. T. / M. C.
2 min
Agents de la Policia Nacional en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Policia Nacional ha informat aquest migdia que rere la mort de la parella de turistes d'Eivissa hi pot haver un nou cas de violència masclista. Inicialment, el cos policial ha comunicat que les dues víctimes mortals van caure del quart pis de l'hotel on s'allotjaven, però ara els investigadors barallen com a hipòtesi que ell va empènyer la jove i després es va tirar.

El 091 ha rebut a les 4.35 h d'aquesta matinada una telefonada sol·licitant assistència i els tècnics, a la seva arribada, han certificat la mort d'una dona, de 21 anys amb doble nacionalitat italiana i espanyola, i d'un home de 26 anys d'origen marroquí. Arran d'això, els sanitaris també han iniciat el protocol d'intervenció judicial.

Així mateix, la presidenta del Govern balear, Francina Armengol, ha publicat en el seu compte de Twitter un missatge de condol a la família de la dona. "Ràbia impotència i molt dolor. En un nou cas de violència masclista, un home ha matat la seva parella a Eivissa", ha denunciat a través de la xarxa social.

Segon crim masclista de l'any

Agents de la Policia Nacional han advertit que la investigació continua en marxa. Per ara, encara prenen declaració als testimonis per poder acabar d'aclarir els fets. Si es confirmàs que és un cas de violència de gènere, aquest seria el segon crim masclista de l'any a les Balears. El primer va ser el doble assassinat d'una dona embarassada i el seu fill de set anys a sa Pobla, conegut el 18 de maig, comès pel marit i pare de les víctimes.

Aquest mateix dijous la Delegació del govern espanyol contra la Violència de Gènere també ha confirmat una altra víctima de violència masclista al Pla de l'Estany (Girona). El presumpte autor, que ha quedat detingut, es va presentar ahir cap a les deu de la nit a la comissaria de Banyoles per confessar haver matat la seva parella. La policia va localitzar el cos de la dona amb senyals de violència a casa seva, a Porqueres, i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) en van certificar la mort.

Es tracta de la cinquena víctima mortal de la violència masclista a Catalunya aquest any, segons el recompte del departament d'Interior, i el sisè feminicidi, segons l’Institut Català de les Dones (ICD). Pel que fa al conjunt del territori estatal, la víctima de Girona eleva a 16 el total de dones assassinades per les seves parelles o exparelles d'ençà que va començar el 2021 i la número 1.094 des que es van començar a comptabilitzar oficialment el 2003.

stats