El cas Cursach continua sense jutge instructor

Florit havia dictat una interlocutòria que demanava al TSJIB que es fes càrrec de la investigació sobre Penalva i Subirán

El cas Cursach continua sense un jutge que substitueixi Miquel Florit, que està de baixa i està imputat per presumpta prevaricació per haver ordenat la intervenció de comunicacions telefòniques de periodistes.

El Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears ha posat de manifest aquest dimarts la falta de jutge per al cas i ha informat que continua vigent el termini d'al·legacions perquè l'alt tribunal autonòmic assumeixi la instrucció del procés contra el segon jutge del cas, Manuel Penalva, i el fiscal Miguel Ángel Subirán.

Florit havia dictat una interlocutòria que demanava al TSJIB que es fes càrrec de la investigació sobre Penalva i Subirán, als qui considera sospitosos de revelació de secrets i altres delictes durant la seva instrucció del cas Cursach, però el tribunal li va reclamar a l'abril que fes una exposició raonada de la seva sol·licitud i obrís un període d'al·legacions.

El jutge va plantejar la seva exposició raonada l'1 de juliol, però el TSJIB va demanar al lletrat del Jutjat d'Instrucció número 12 que l'informàs de si s'havia completat el termini d'al·legacions, cosa que, segons el parer d'aquest funcionari, no ha ocorregut encara.

El lletrat va explicar que el termini era vigent, atès que havia estat paralitzat en diverses ocasions per les baixes mèdiques de Florit i perquè els dos jutges designats successivament per reemplaçar-lo havien plantejat abstenir-se de la causa per diverses raons. 

Així les coses, encara està pendent que continuï el torn de substitucions preceptiu fins a trobar un jutge instructor que no tingui raons objectives per rebutjar responsabilitzar-se de la investigació del cas, en el qual estan involucrats policies locals, funcionaris, polítics, el magnat de l'oci nocturn Tolo Cursach i directius de les seves empreses.

EDICIÓ PAPER 22/02/2020

Consultar aquesta edició en PDF