Societat 13/08/2020

El grup de carteristes que varen detenir a Palma va acumular en deu anys 12,5 milions d'euros

El jutge d'instrucció emetrà ordres europees de detenció i entrega contra 18 presumptes integrants de la xarxa internacional

Ara Balears
2 min
El grup de carteristes que van detenir a Palma van acumular en 10 anys 12,5 milions d'euros

PalmaLa xarxa internacional de carteristes que es va desarticular aquest dimarts a Palma i que estava integrada per persones d'origen romanès, hauria enviat al seu país 1,6 milions d'euros en efectius i se li atribueixen furts de carteres i altres efectes de valor pels quals haurien pogut acumular en una dècada un botí de 12,5 milions d'euros, segons ha informat la Policia Nacional en un comunicat.

Després de la detenció de 34 persones que estaven implicades en l'organització, el jutge d'instrucció de Palma emetrà ordres europees de detenció i entrega contra 18 presumptes integrants més. El cos policial explica que les principals víctimes eren turistes que visitaven Mallorca i altres destinacions turístiques de l'Estat i d'Europa i les operacions es feien als establiments comercials.

La investigació, en la qual va participar la Policia Nacional amb la col·laboració de la Policia Local de Palma, es va iniciar per l'augment de denúncies de sostraccions de carteres, motxilles, targetes de crèdit i telèfons mòbils a zones de gran afluència de turistes de Mallorca com la Platja de Palma, l'entorn de la catedral i el castell de Bellver, els autobusos de la capital i altres localitats de l'illa com el port d'Alcúdia, Valldemossa i Sóller.

Els implicats dissimulaven les seves activitats fent-se passar per turistes amb menors i anaven canviant el lloc d'actuació entre els membres de la xarxa, que tenia una organització jerarquitzada pel repartiment de tasques. La Policia Nacional explica que mensualment acumulaven uns 4.000 euros i "quan un dels seus integrants no complia, els responsables de l'organització el posaven a fer altres tasques, com demanar doblers al carrer, tocar música als semàfors o exercir la prostitució".

Els objectes i els doblers els enviaven a Romania a través d'una empresa de paqueteria. "S'han pogut demostrar un total de 23 furts i estafes dels implicats, així com 300 fets delictius per indicis d'autoria els últims tres mesos, i no es descarta que aquestes xifres puguin augmentar perquè l'operació continua oberta", indica la Policia.

La desarticulació de la banda es va dur a terme aquest dimarts amb una intervenció simultània de 150 agents de la Policia Nacional i la Policia Local de Palma que varen escorcollar 20 domicilis i establiments en els quals varen intervenir 300 efectes de valor com telèfons mòbils, perfums i ulleres de sol, dels quals, en molts casos, s'havia denunciat la sostracció.

stats