De carreteres tallades a punts de suport i acollida: què has de saber si t'ha afectat el temporal

L'112 informa que s'han habilitat els poliesportius Miquel Àngel Nadal i Na Capellera i l'Hipòdrom de Manacor per aixoplugar qui no pugui accedir a casa seva

Les pluges torrencials i les inundacions que han causat com a mínim cinc morts a Sant Llorenç, a Mallorca, han afectat centenars de persones. D'entrada, les carreteres Ma-12, de Can Picafort a Artà; Ma-3322, en direcció a aquesta darrera via; Ma-4030, entre Sant Llorenç i Son Servera; Ma-4022, a l'altura de Sant Llorenç; i Ma-15F, Ma-4021 i Ma-4023, entre Son Carrió i s'Illot estan tallades en diversos punts. Aquí podeu comprovar la situació exacta de cadascuna de les vies en cada moment. A Manacor, segons informa l'112, s'han habilitat els poliesportius Miquel Àngel Nadal i Na Capellera, a més d l'hipòdrom, per acollir qui no pugui arribar a casa seva. També s'ha habilitat el poliesportiu d'Es Pinaró, a Son Servera.

El Govern aconsella que els habitants de les poblacions més afectades restin a casa, i l'112 recorda que s'han suspès les classes a les escoles de Sant Llorenç, la Colònia de Sant Pere, Artà i Son Servera. Un dispositiu de com a mínim un centenar de persones treballa aquesta nit a Sant Llorenç, i s'espera l'arribada de 80 efectius de la Unitat Militar d'Emergències a primera hora del matí. La mateixa presidenta, Francina Armengol, havia demanat ajuda de l'Estat. Cal tenir en compte, a més, que a hores d'ara el temporal es desplaça en direcció a Menorca, on s'ha activat l'alerta taronja. Aquí pots comprovar els nivells d'alerta actualitzats de l'Agència Estatal de Meteorologia per a les Balears.

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha demanat precaució a la població balear i ha volgut remarcar que l'única informació oficial és la del Twitter d'112.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF