Societat 10/09/2021

Carolina Herrera reviu l'opulència dels 80 en la seva última col·lecció

La firma de moda ha presentat a Nova York les propostes de Wes Gordon per a l'estiu vinent

2 min
Una model amb un vestit de la firma Carolina Herrera per a la temporada primavera-estiu 2021

BarcelonaLa casa de moda Carolina Herrera va celebrar els seus orígens aquest dijous a la Setmana de la Moda de Nova York amb una col·lecció que exalta el glamur i l'opulència de la dècada dels vuitanta als Estats Units. Les regnes creatives de la signatura, creada el 1981 per la veneçolana Carolina Herrera, les porta ara el jove dissenyador Wes Gordon, que va llançar un missatge de tornada a la normalitat al celebrar la seva desfilada en un espai interior. El lloc triat va ser Salon 94, una galeria d'art que ocupa tres altures d'una mansió senyorial situada al barri de l'Upper East Side, i l'acte va allotjar unes 100 persones.

Wes Gordon, actual director creatiu de Carolina Herrera

Gordon, que es va inspirar en una de les primeres col·leccions d'Herrera, va posar el vestit com a peça estrella en una paleta de colors des dels clàssics blanc i negre fins a tons saturats en vermell, taronja, blau o rosa, tirant de siluetes amb mànigues bollades o faldilles de volants. Una de les estrelles va ser un vestit curt amb paraula d'honor que combinava sobre fons blanc dos dels estampats característics d'Herrera, les flors i els punts, i que jugava amb els volums dibuixant capes al cos però deixant onejar una delicada cua de seda al pas de la model.

La característica camisa blanca de la marca va aparèixer amb espatlles exagerades i conjuntada amb pantalons negres sastre, una proposta sòbria que contrastava amb les opcions de festa, entre les quals destacava un vestit llarg i cenyit en vermell de què sortien cascades de tul tant als laterals com al baix. La firma Carolina Herrera és propietat de la firma catalana Puig. La seva fundadora, la veneçolana Carolina Herrera, està d'aniversari perquè porta quatre dècades en el món de la moda, encara que actualment només com a ambaixadora de la firma que du el seu nom. Herrera, de 82 anys, va estar present en aquesta primera passarel·la presencial després d'un any de pandèmia i va observar com Gordon rebia els aplaudiments, entre d'altres, d'Anna Wintour.

stats