Societat 29/05/2020

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana

Tià Jordà

El Circ Bover, dirigit per Tià Jordà, ha iniciat una gira pels pobles de Mallorca per commemorar els quinze anys de trajectòria de la companyia. Tot i les difícils circumstàncies per fer espectacles culturals, el circ ha repensat la gira i ha creat un espectacle a l’aire lliure adaptat a la crisi sanitària. A més, ha elaborat un protocol pioner a l’Estat a fi de poder actuar complint la normativa per evitar contagis de covid-19. Celebren el 15è aniversari rememorant els inicis com a circ itinerant.

Miquel Mir

El decret llei de protecció del territori, impulsat per la Conselleria de Medi Ambient de Miquel Mir, suposa una passa important per controlar l’urbanisme i limitar l’especulació. La normativa protegeix 51.700 hectàrees a Mallorca, que representen el 15% del sòl rústic de tota l’illa. També inclou mesures per estalviar aigua, reduir la construcció i la mida de noves piscines i conservar les parets de pedra en sec, i prohibeix fer cases en zones de risc. Ara, cal que el Govern segueixi aquesta línia.

Jorge Campos

Devers 1.850 vehicles –bona part dels quals de gamma alta– col·lapsaren el centre de Palma dissabte passat, en la manifestació en cotxe convocada pel partit de Jorge Campos per demanar la dimissió de Francina Armengol i Pedro Sánchez; una imatge que es va repetir a moltes ciutats de l’Estat. Però la concentració no només va ser rodada, sinó també a les voreres, on s’acumularen simpatitzants de Vox sense respectar cap mena de distància de seguretat.

stats