Societat 12/06/2020

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
Les cares de la setmana.

Antoni Noguera

Els premis Ciutat de Palma guardonaran enguany, i per primera vegada, els treballs periodístics. Amb el nom de premi Miquel dels Sants Oliver de periodisme, es podran presentar a la convocatòria qualsevol article, sèries d’articles, reportatges i treballs de fotoperiodisme fets en català i amb el focus a la ciutat. És important que l’Ajuntament de Palma fomenti i impulsi la creació periodística en la llengua pròpia, que encara ignoren la majoria de mitjans privats de les Balears.

Elisa Sebbel

L’escriptora, professora de la UIB i autora del llibre La prisionera en el mar ha tret a la llum una realitat amagada: la de les dones que varen ser deportades a Cabrera entre el 1809-1814, juntament amb milers de soldats de l’exèrcit de Napoleó. La majoria eren cantineres o eren venudes com a mercaderia de luxe. Sebbel ha remarcat que arran de la investigació històrica que va fer ha vist que la situació de les dones no ha canviat. “Patien el mateix que les dones als camps de refugiats d’avui dia”, diu.

Enric Hernández

El director d’informació i actualitat de Televisió Espanyola, Enric Hernández, ha rectificat els plans que tenia per reduir a 12 minuts l’edició dels informatius territorials de l’edició de les 14 hores i allargar la de les 16 hores fins a 27 minuts. Arran de les queixes de les delegacions de Catalunya i de les Balears, TVE va informar divendres que el nou format deixa en 20 minuts ambdues edicions, de manera que la durada total serà la mateixa que l’actual.

stats