Les cares de la setmana

Maria Barceló

Després d’haver-se anul·lat Sant Jordi, el Gremi de Llibreters de Mallorca, entitat que presideix Maria Barceló, ha proposat una gran festa del llibre per als dies 20, 21 i 22 de juliol. Amb aquesta proposta, la literatura tornarà a envair els carrers i ho farà d’una manera descentralitzada perquè, per evitar aglomeracions, les paradetes i activitats s’estendran per diferents barris. Aquesta activitat vol ser una ajuda a l’economia de les petites llibreries de la ciutat i, alhora, fomentar la lectura.

Llorenç Huguet

La Universitat de les Illes Balears és la tercera universitat pública de l’Estat en inserció laboral dels seus graduats, segons l’Estudi d’inserció laboral dels universitaris, elaborat pel Ministeri d’Universitats. La UIB, al capdavant de la qual es troba Llorenç Huguet Rotger, manté una taxa d’afiliació a la Seguretat Social del 80,2%. L’estudi revela també que les Balears són la segona comunitat autònoma amb la taxa d’afiliació a la Seguretat Social més elevada entre els titulats de grau.

Teresa Ribera

El projecte de la llei de canvi climàtic i transició energètica del govern espanyol no inclou específicament l’acord bilateral al qual va arribar amb el Govern balear, en què el Ministeri dirigit per Teresa Ribera donava llum verda que les Balears prohibissin la venda de vehicles dièsel a partir del 2025. Sí que planteja la possibilitat que els territoris insulars puguin establir mesures de restricció pròpies, però no fa cap menció explícita a les Balears.

EDICIÓ PAPER 30/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF