Les cares de la setmana

Juan Pedro Yllanes

Destaca l’esforç del vicepresident del Govern i conseller de Transició Energètica i Sectors Productius d’utilitzar el català en les seves intervencions públiques. Aquesta actitud marca la diferència amb els seus companys d’Executiu, Iago Negueruela, Mae de la Concha i Isabel Castro, que no han fet res en aquest sentit. Llàstima que alguns diputats, com el portaveu d’El Pi, Jaume Font, no reconeguin l’afany d’Yllanes per parlar la llengua pròpia de les Balears i continuïn dirigint-s’hi en castellà.

Juli Fuster

Un grup de 12 infermers de l’hospital Son Espases va denunciar el 3 de febrer que centenars de sanitaris han falsejat treballs científics per accedir a la borsa de l’IB-Salut. Un dels denunciants assegurà a l’ARA Balears que el 2018 ja varen posar en coneixement de la Conselleria aquest “frau” i que des d’aleshores no s’hi ha fet res. El servei, que dirigeix Juli Fuster, defensa que és “molt difícil” comprovar l’origen de tots els documents presentats. Caldria invertir més recursos per evitar-ho.

Andreu Alcover

Mentre que el PP, El Pi i Ciutadans demanaven una comissió d’investigació en el Consell de Mallorca pel cas d’explotació sexual de menors tutelats, el portaveu del PSIB a la institució insular va sortir de la Junta de Portaveus a tota velocitat i sense voler donar cap explicació, malgrat les preguntes reiterades dels periodistes. Els socialistes es negaren a crear una comissió en el Parlament amb l’argument que es faria al Consell, però la cosa va per mal camí.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF