Les cares de la setmana

Jaume Gomila

La FIET, Fira del teatre infantil i juvenil de les Illes Balears, arriba a la dessetena edició amb un molt bon estat de salut. La cita organitzada per Sa Xerxa –entitat presidida per Jaume Gomila– és una de les cites culturals més consolidades de Mallorca, amb una programació diversa de qualitat i dirigida al públic familiar. A més a més, té un vessant social important, ja que col·labora amb entitats que treballen amb persones en situació de vulnerabilitat o amb diversitat funcional.

Josep Castells

MÉS per Menorca va proposar a la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament una proposició no de llei (PNL) perquè es publicàs la gravació de l’incident de Paula Rotger a l’aeroport de Palma sobre el suposat cas de discriminació lingüística. La iniciativa no va prosperar pels vots en contra de Podem, PSOE, PP, Cs i Vox. El diputat menorquinista Josep Castells va dir que és “indignant” que els socis de govern hi votassin en contra, perquè les imatges podrien aclarir els polèmics fets.

Biel Company

El PP vol proposar que el Parlament reprovi el senador autonòmic Vicenç Vidal per haver criticat la sentència del Procés afirmant que són presos polítics i que “el franquisme continua instal·lat a l’Estat”. Company afirmà que ha de representar “els interessos de tots els ciutadans”. La iniciativa, però, atempta contra la llibertat d’expressió del senador, perquè té tot el dret a criticar la sentència i les seves paraules no interfereixen en la feina al Senat.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF