Les cares de la setmana

Antoni Noguera

No és gens sorprenent que la justícia hagi decidit tancar el cas que la patronal del lloguer turístic Fevitur va obrir contra l’exbatle de Palma per regular el lloguer turístic. Sembla lògic que un ajuntament tingui el dret de decidir a quins espais es pot realitzar o no una activitat econòmica com aquesta. Argumentar que la regulació es va fer de manera preconcebuda i per això tractar d’imputar un delicte a un representant dels ciutadans pareix més una maniobra de pressió que un cas judicial sòlid.

Joana Maria Adrover

La regidora de Seguretat Ciutadana de l’Ajuntament de Palma no s’ha torbat gaire a complir una de les promeses de la legislatura anterior en matèria d’igualtat: la de treballar per posar fi a la subrepresentació de les dones en algun àmbit de l’administració. Per donar compliment a aquest compromís, ha reservat el 40% de les noves places de policia local per a les dones, que només suposen en aquest moment un 6%. Això significarà la incorporació de prop de 50 noves agents de policia.

Pedro Sánchez

Malgrat que agafi com a exemple la Llei de residus balear, el govern en funcions de Pedro Sánchez la qüestiona. Consideren que el Govern no té competències per eliminar les bosses molt lleugeres de plàstic que es fan servir per envasar la fruita i també discrepa sobre la possibilitat que l’Executiu illenc pugui aplicar taxes per als qui més residus generen. I si no s’arriba a un acord, l’Estat enviarà el cas al Tribunal Constitucional.

EDICIÓ PAPER 04/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF