Les cares de la setmana

Neus Truyol

La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Palma, Neus Truyol, ha aconseguit impulsar la rehabilitació de les torres del Temple de Ciutat. Actualment, el projecte es troba en la fase final de licitació, de manera que el mes d’octubre ja estarà adjudicat. Les obres, en canvi, començaran a final de l’any 2020. L’Ajuntament de Palma preveu convertir aquest espai en un centre d’interpretació del patrimoni i incloure’l dins la xarxa de museus d’història de Palma.

Pedro Sánchez

El màxim responsable d’aconseguir formar govern, l’actual president en funcions, Pedro Sánchez, ha demostrat que no té capacitat de diàleg  per arribar a aconseguir els suports necessaris i poder formar un executiu operatiu. La inestabilitat política de l’Executiu espanyol i la manca de pressupostos perjudiquen les comunitats autònomes, incloses les Illes Balears. Sánchez ha convocat les noves eleccions sense arribar a fer cap mena d’autocrítica.

José Ábalos

El ministre de Foment ha provocat unes justificades protestes per part dels partits de les Illes, inclòs el PSIB, per anunciar que Foment i Hisenda estan creuant les dades de les rendes dels viatgers que reben el descompte de resident del 75% en el transport aeri. La insinuació que alguns ho aprofiten “massa” no té cap sentit i deixa ben clar el desconeixement del ministre de la realitat a les Illes, on agafar l’avió sol ser més una necessitat que un plaer.

EDICIÓ PAPER 11/07/2020

Consultar aquesta edició en PDF