Les cares de la setmana

Joan Fortesa

El portaveu de la Federació d’Associacions de Veïns de Palma ha estat un dels impulsors de la recollida de firmes per limitar l’arribada dels creuers a la ciutat a un al dia. La petició ha aconseguit el suport de més de 10.000 persones i ha estat presentada a Cort, al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears. Fortesa també ha assegurat que demanarà al president de l’Autoritat Portuària de Balears que es prenguin mesures abans del 2022, any en què es preveu regular aquesta mena de turisme.

Catalina Solivellas

Una de les actrius més visibles del panorama balear assumeix el màxim càrrec en matèria cultural a les Illes. La nova delegada de Cultura del Govern no té una àmplia experiència en gestió, però el fet de provenir del món de la creació li pot permetre identificar més fàcilment les problemàtiques del sector, derivades en gran part de la precarització. El sector li demana aprofundir en les línies iniciades en la legislatura anterior, potenciant organismes com l’Institut d’Indústries Culturals.

Margarita Robles

El Ministeri de Defensa, al capdavant del qual es troba Margarita Robles, ha tret a subhasta el quarter de Son Busquets per un preu de 45 milions d’euros. Amb aquesta decisió, presa al Consell de Ministres, es posa en perill el pla iniciat el 2018 per part de Cort, que pretén crear-hi 830 immobles de protecció oficial, ja que la titularitat podria passar a ser privada. En aquest cas, res no garanteix que els habitatges es destinin a la creació de lloguer assequible.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF