Les cares de la setmana

Francina Armengol

La insularitat era un factor determinant per reduir l’expansió del coronavirus a les Balears d’ençà que n’hi va haver casos, però el Govern va haver d’insistir perquè l’Estat aïllàs gairebé del tot les Illes per mar i aire. La presidenta Armengol, amb la pressió de MÉS per Mallorca, va aconseguir una mesura imprescindible que pot reduir exponencialment el risc de contagi en el conjunt de l’Arxipèlag.

Martí March

El conseller d’Educació va anunciar divendres que el Govern repartirà targetes amb 60 euros als tutors dels 6.152 escolars d’Educació Infantil, Primària i Secundària beneficiaris de beques de menjador. Continuaran rebent ajuda per als aliments fins que acabi l’estat d’alarma. Aquesta és una mesura molt necessària perquè les famílies més vulnerables puguin tirar endavant.

José Ramón Bauzá

L’expresident ha llançat aquesta setmana diverses piulades amb emoticones d’aplaudiments per sumar-se a l’homenatge als sanitaris per la seva tasca davant la pandèmia del coronavirus. No va donar tanta importància a la sanitat pública quan estava al capdavant del Govern balear: hi deixà un forat de 250 milions d’euros de deute i les llistes d’espera per anar a un especialista triplicades.

EDICIÓ PAPER 04/04/2020

Consultar aquesta edició en PDF