Les cares del dia 17/11/2018

Francina Armengol

La presidenta del Govern ha aconseguit arribar a un acord amb l’executiu central, del també socialista Pedro Sánchez, per tirar endavant un nou Règim Especial de les Balears. Sens dubte, aquesta fita s’ha vist afavorida pel canvi de govern a la Moncloa, però això no lleva que sigui un pacte històric per a l’Arxipèlag.

Kevin Winter

El professor de la Universitat de Ciutat del Cap explica a l’ARA com el canvi climàtic va arribar molt més de pressa a la ciutat del que podrien haver imaginat. Van estar a punt de quedar-se sense aigua a l’abril, després de quatre anys amb un nivell de pluja un 60% inferior a l’habitual. Winter defensa que abaixar la pressió de l’aigua a les cases estalvia 70 milions de litres diaris.

Ramón Esono

El dibuixant i activista de Guinea Equatorial recull a Alaró el guardó Veu Lliure, que atorga anualment el PEN Català. Esono utilitza els seus dibuixos i historietes per denunciar la realitat política del seu país, regit pel règim dictatorial de Teodoro Obiang. Es mostra crític davant les estructures de poder, per la qual cosa ha estat empresonat i ara viu a l’exili.

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF