Ja són més de 100 les caravel·les portugueses recollides en aigües de Formentera

El Consell de Formentera n'ha retirat 89 a Migjorn, 9 entre cala en Baster i el caló de Sant Agustí i un grapat més a la platja d'Illetes

El Consell de Formentera, a través de l’àrea de Medi Ambient, ha informat que aquests darrers dies s’han recollit un centenar de caravel·les portugueses a diverses platges i zones de bany de l’illa. En concret, el servei de neteja de platges n’ha retirat 89 a Migjorn, 9 entre cala en Baster i el caló de Sant Agustí i un grapat més a la platja d'Illetes.

En cas de trobar un exemplar d'aquest perillós grumer a la platja, les autoritats recomanen telefonar al servei 112 d’emergències, que és l’encarregat de centralitzar i registrar els avisos i informar-ne el Consell perquè es prenguin les mesures corresponents.

Assenyalen que en cap cas s’ha d’intentar manipular l’exemplar i s'ha d'evitar que les mascotes els ensumin o els trepitgin.

La Conselleria de Medi Ambient recorda que és habitual que durant aquesta època de l'any els corrents marins i el vent empenyin a les nostres costes organismes com la caravel·la portuguesa. 

EDICIÓ PAPER 19/01/2019

Consultar aquesta edició en PDF