Cara Delevingne: "Creia que ser gai era una malaltia mental"

La model, de 28 anys, va sortir de l'armari el 2014 i des de llavors ha defensat els drets de la comunitat LGTBIQ+

2 min
Cara Delevigne en una fotografia compartida per ella a Instagram

BarcelonaDes que el 2014 va sortir de l'armari com a bisexual en una entrevista al diari The Telegraph, Cara Delevingne no ha deixat de lluitar en totes les seves trobades amb la premsa contra els estereotips i a favor de l'alliberament del col·lectiu LGTBIQ+. No ha estat menor la seva última entrevista, en la qual, amb motiu del dia de l'orgull gai, s'ha confessat sobre vivències íntimes en relació a la seva sexualitat. Al podcast Make it reign, ha explicat que va passar una infància i adolescència complicades, en un entorn familiar i escolar massa conservador que la va portar a pensar que estava malalta. "Durant aquella etapa de la meva vida pensava que ser gai era una malaltia mental. Pensava que estava malalta, que hi havia alguna cosa estranya i dolenta en mi pel fet de ser diferent, no podia lluitar amb la depressió que això comporta", ha dit en l'entrevista.

"Crec que molta gent a la comunitat sap el que és haver de amagar part de tu mateixa. Així que estar orgullós és realment sentir-te lliure per cridar des de les teulades: «Jo soc així, o ho acceptes o te'n vas». Crec que és molt inspirador, i tant de bo ho hagués tingut d'adolescent", ha assegurat la model, de 28 anys. "No coneixia ningú que fos gai. Ni tan sols sabia que era una possibilitat, i veritablement crec que mentre creixia ni tan sols m'adonava que era homòfoba", revela abans d'afegir: "La idea de tenir una parella del mateix sexe em feia fàstic".

Diu que tot plegat l'ha portat a situacions complicades quant a salut mental. "El camí que he fet ha estat massa llarg, he lluitat contra tot això des de petita", afirma Delevingne sobre la depressió i sobre el seu abús de les drogues i l'alcohol. "Crec que tot això prové tant del trauma com de les addiccions que també s'han anat manifestant en la meva família. Hi ha tantes raons que em van portar a tancar la boca en lloc de dir «estic malalta, necessito ajuda»!", rememora.

No és el primer cop que Delevingne s'expressa en aquest sentit. Fa temps va dir a Gwyneth Paltrow en una entrevista al podcast de l'actriu que havia tingut instints suïcides arran del conflicte intern que li havia provocat la seva bisexualitat. "Associo a això les depressions fortes i els pensaments suïcides que he tingut al llarg de la meva vida perquè em sentia enormement avergonyida de ser així. Tot i que és una cosa de mi que ara estimo i accepto", va explicar llavors.

stats