El canyís comença a créixer a la zona de l'Albufera afectada per l'incendi

Després de l'incendi del passat 25 de setembre, la zona afectada es comença a omplir de brots verds, segons Xarxa Forestal 

El canyís torna a créixer a la zona de l'Albufera afectada per l'incendi del passat 25 de setembre. N'ha informat l'entitat Xarxa Forestal a través de les xarxes socials, on han descrit com a "espectacular" la reacció d'aquesta planta després del foc.

Segons ha informat l'agència Efe, el canyís està omplint de brots verds una zona pròxima al camí de l'Amarrador. Recordem que l'incendi forestal va cremar els passats dies 25 i 26 de setembre 438 hectàrees de canyís i canya al Parc Natural de l'Albufera de Mallorca. Una de les principals preocupacions dels especialistes és que el foc que va cremar part del canyís més dens de l'espai protegit pugui afectar la fauna que l'habitava.

Dies després del foc, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ja assegurava ,tot i que l'incendi ha "tingut un impacte negatiu", la zona més afectada és "bàsicament de canyet, un hàbitat amb una capacitat de regeneració important". El conseller també va destacar que estan pendents de conèixer "els efectes que ha tingut sobre les comunitats faunístiques", que també han quedat afectades.

EDICIÓ PAPER 17/10/2020

Consultar aquesta edició en PDF