El temps
Societat 14/05/2021

Canvis de temperatura constants durant els pròxims dies a les Balears

1 min
La platja de Palmira en una imatge d'arxiu.

PalmaAquest cap de setmana arribarà un altre tast de temperatures d’estiu, fins i tot una mica més intens que el del cap de setmana passat. Diumenge la temperatura tornarà a superar els 30 graus en alguns punts interiors de Mallorca, però aquesta vegada la calor tampoc s’instal·larà. Dilluns una entrada d’aire més fresc farà tornar la sensació més normal per ser mitjan maig.

Els canvis de temperatura seran constants, perquè a partir de dimecres tornarà a fer força calor al migdia. Aquest dissabte serà un altre dia amb vent moderat en molts indrets, ratxes de garbí que arribaran a superar els 50 km/h en algun cas. El vent rebaixarà la sensació tèrmica i farà que el dia més estiuenc del cap de setmana sigui clarament diumenge. Hi ha poques possibilitats que arribi a ploure els pròxims set dies.

Previsió.

El temps amb més sol que niguls predominarà la majoria dels dies, i en tot cas és cap al final de la setmana lectiva, al voltant de divendres, quan la previsió està més oberta a alguna possible sorpresa en aquest sentit.

La incertesa de cara a la segona part de la setmana i de cara al tram final del maig és gran: és possible que el cap de setmana que ve pugui fer calor d’estiu, però en canvi els grans models de previsió preveuen com a escenari més probable un tram final del mes de maig amb temperatures per sota del que seria habitual per a l’època. La calor d’estiu va apareixent sense poder instal·lar-se.

El consell

Aquesta setmana hi haurà bastants de dies bons per anar a fer un bany. Diumenge ja en serà un, i durant la primera part de la setmana lectiva farà poc vent i l’ambient convidarà a anar a l’aigua. Recordau que el sol crema més ara que a mitjans d’agost. 

Que no us sorprengui

La ploguda de dilluns donà una mica d’aire, però des que començà l’any arrossegam un dèficit de precipitació. A Eivissa i a Palma ha plogut un 15% menys del que sol fer-ho en els primers 135 dies de l’any; a Menorca el dèficit arriba al 30%.

stats