33 municipis de Mallorca rebran ajudes d'entre 5.800 i 27.500 euros per lluitar contra el canvi climàtic

La institució insular disposa d'un milió d'euros per destinar a aquestes subvencions

El Consell de Mallorca subvencionarà les accions contra el canvi climàtic de 33 municipis. La quantia total de les subvencions és d'1.091.418,74 euros. El repartiment s’ha fet en funció del nombre d’habitants de cada municipi, per la qual cosa les ajudes van dels 5.795,90 € fins als 27.500.

Les actuacions subvencionables han d’estar recollides en els Plans d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) de cada ajuntament i s’han de realitzar entre l’1 de gener de 2019 i el 31 d’agost de 2020. Les subvencions són per a dos tipus d’accions. Per una banda, són subvencionables accions genèriques com campanyes de sensibilització i plans de mobilitat. Per altra banda, actuacions com ara substituir l’enllumenat públic per LED i millorar l’eficiència energètica d’edificis públics s’emmarquen dins les accions d’inversió.

El Pacte de Batles i Batlesses és una iniciativa europea en què les entitats locals es comprometen a implantar els objectius de la Unió Europea en matèria de clima i energia. Alguns compromisos són reduir un 40% les emissions de gasos amb efecte hivernacle per a l’any 2030, millorar l’eficiència energètica de les instal·lacions municipals i incrementar la producció d’energia d’origen renovable. La signatura del Pacte comporta elaborar aquest Pla d’Acció (PAESC).

L'octubre passat es va fer públic que tots els municipis de l’illa estan adherits al Pacte de Batles i Batlesses per al Clima i l’Energia.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF