Un 63% dels cans que hi ha a Son Reus és de races considerades com a perilloses

El ple de l'Ajuntament de Palma ha acordat instar el govern municipal a continuar facilitant l'adopció d'aquests exemplars

Les races de cans considerades com a perilloses com ara el pitbull, el rottweiler i dog argentí, entre d'altres, representen un 63% dels exemplars que hi ha actualment al Centre Sanitari Municipal de Protecció Animal de Son Reus. Dels 55 cans que hi viuen, 35 són considerats perillosos, segons ha explicat aquest dijous el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament, Ramon Perpinyà, al ple de la institució.

Tots els partits, a proposta d'una moció del PP, han votat a favor que el ple insti l'equip de govern de Cort a continuar facilitant i agilitzant els tràmits administratius per a l'obtenció de llicència per als cans perillosos adoptats a Son Reus. També s'ha demanat implantar una línia de subvencions en la mesura que els pressupostos municipals ho permetin amb l'objectiu de facilitar l'adopció d'aquestes races.

El ple també ha aprovat demanar a l'Ajuntament de Palma que treballi amb la màxima "urgència" per aconseguir implantar l'acollida de cans de Son Reus a través d'associacions animalistes. Perpinyà, però, ha considerat que les propostes aprovades ja s'estaven treballant per part de Cort. El regidor també ha comentat que l'any 2011 es varen sacrificar 136 cans, mentre que enguany no s'ha fet cap sacrifici.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF