'Pot una maleta fer-te reflexionar?', la campanya del Govern per conscienciar els turistes sobre el consum d'aigua

El mètode utilitzat compara l'aigua que hi ha a les Balears amb la que hi ha a altres països durant els mesos d'estiu

Cada any els aeroports de les Balears reben més turistes i amb ells les seves maletes, que es poden recollir a les cintes de recollida d'equipatges. Per això, el Govern de les Illes Balears ha utilitzat aquest escenari per conscienciar els turistes i residents sobre el consum d'aigua responsable.

Utilitzant un mètode comparatiu, de les cintes en surten diferents maletes transparents comparant l'aigua que hi ha a les Balears amb la que hi ha altres països durant els mesos d'estiu. 

El vídeo reflecteix com la diferència d'aigua és el que més ha impactat tant turistes i residents. Al Govern apunten que amb aquesta quantitat d'aigua i l'afluència de turistes, tothom pot veure que no és suficient. "No, no sabia que a les Balears no hi ha rius. Tampoc no sabia que no hi ha llacs", diu una de les turistes entrevistades. "Quan ets a casa i veus que tens tants rius, assumeixes que tothom en té", assenyala un altre.

No estirar la cadena tantes vegades, restringir el nombre de dutxes o no deixar l'aixeta en marxa són uns dels consells que es donen i que s'han de tenir en compte per a l'estalvi i el bon ús de l'aigua. "L'aigua és un bé escàs. Pensa-hi!", conclou el vídeo.

EDICIÓ PAPER 26/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF