Societat 31/08/2020

Llancen una campanya contra l’abandonament inadequat de les mascaretes usades

El COFIB penjarà a partir d'aquest dilluns cartells amb el lema "Cuida la teva salut, cuida el medi ambient"

Ara Balears
2 min
Una mascareta a terra

PalmaLes conselleries de Medi Ambient i Territori i de Salut i Consum, el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB) i la Cooperativa d'Apotecaris han iniciat una campanya per conscienciar la població sobre la necessitat de desfer-se adequadament de les mascaretes usades i les restes de materials vinculats al covid-19, segons han informat en un comunicat.

Així, el COFIB penjarà cartells a partir d'aquest dilluns amb el lema "Cuida la teva salut, cuida el medi ambient" per conscienciar sobre la necessitat de tirar els guants i les mascaretes al fems de casa o al contenidor de rebuig, a més de la conveniència de reciclar els envasos de gel hidroalcohòlic, que van al contenidor groc.

El COFIB també recomana a la ciutadania que faci servir mascaretes reutilitzables homologades per minimitzar l'impacte mediambiental d'aquest material. Precisament el president del Col·legi de Farmacèutics, Antoni Real, assegura que l'obligatorietat d'aquest producte ha fet que hagi augmentat el nombre de mascaretes que es troben pel carrer o a les platges. Per això, diu, és important llençar aquests materials al contenidor corresponent.

Per part seva, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha agraït el compromís del Col·legi de Farmacèutics i ha volgut recordar que les mascaretes d'un sol ús poden arribar a tardar 400 anys a desaparèixer del medi natural. El conseller també ha animat la ciutadania a usar mascaretes reutilitzables i ha recordat que "cuidar del medi ambient també és una manera de cuidar-nos".

stats