Societat 16/04/2021

Campanet, Búger i Selva s'adhereixen al Servei d'Atenció Integral a Domicili de l'IMAS

L'objectiu és atendre les persones majors que tinguin un grau de dependència

ARA Balears
1 min
L'IMAS ha atès més de 350 persones majors als seus domicilis a través d'aquest servei.

PalmaEl president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, s'ha reunit aquest divendres a Campanet amb la seva batlessa, Rosa Maria Bestard, i els batles de Selva i Búger, Joan Rotger i Pere Torrens, per preparar la posada en marxa del Servei d'Atenció Integral a Domicili (SAID) a aquests municipis.

Javier de Juan ha destacat que "la nostra intenció és atendre les persones que tinguin un grau de dependència i fer-ho al seu entorn, a prop de la família i amics, que és els que ens demanden". Cal recordar que l'IMAS va posar en marxa aquest servei l'any 2017, i des de llavors ja funciona a 18 municipis de Mallorca. L'objectiu, segons ha recalcat la institució insular, és arribar a tots els municipis el 2023 i facilitar així que totes les persones majors dependents que ho desitgin puguin ser ateses d'una manera personalitzada a casa seva.

El Consell de Mallorca ha assenyalat que ha estat la primera ronda de trobades que es duran a terme amb els representants de les 20 noves localitats on la institució insular implementarà aquest programa durant el 2021. A més d'Alcúdia, on ja s'ha posat en marxa, l'IMAS engegarà enguany aquest servei a Andratx, Banyalbufar, Bunyola, Búger, Campanet, Deià, Escorca, Esporles, Estellencs, Fornalutx, Mancor, Muro, Pollença, Puigpunyent, sa Pobla, Santa Margalida, Selva, Sóller i Valldemossa.

Fins al dia d'avui, l'IMAS ha atès més de 350 persones majors als seus domicilis a través del SAID i la intenció és d'arribar a 1.000 usuaris el 2023. El Consell ha subratllat que el servei és una de les principals apostes de l'IMAS en el canvi de model d'atenció a les persones majors en situació de dependència que volen romandre al seu domicili.

stats