PALMA

Els veïns de Corea demanen a Cort que no reallotgi els veïns de Son Banya al seu barri

L'associació Salvem Camp Redó exposarà les seves peticions al ple municipal 

La plataforma veïnal Salvem Camp Redó va convocar dimecres horabaixa una assemblea per demanar a Cort que no reallotgi els veïns de Son Banya al seu barri. Dimecres mateix el Consistori anunciava l'inici de les  obres d'esbucament dels habitatges de tres famílies però no va voler concretar la ubicació del seu nou reallotjament. La Regidoria de Benestar Social va explicar que era per protegir la privacitat d'aquestes famílies. Tanmateix, el batle de Palma, Antoni Noguera, va assegurar que els veïns del poblat gitano no anirien a barris vulnerables i que, si ho feien, en cas excepcional, "seria sota els informes tècnics pertinents".

L'Ajuntament de Palma ha duit a terme un seguit d'intervencions també al barri de Corea per posar fi a l'estat de deteriorament d'alguns dels seus edificis, unes intervencions que han suposat el reallotjament de les famílies que vivien al bloc 13 i al bloc 8. La més recent ha estat al bloc 8, on encara queden sis habitatges per expropiar. Segons el portaveu de la plataforma Salvem Camp Redó, Víctor Manuel Blázquez, "no té lògica que s'estigui expropiant les famílies de Corea, que moltes d'elles estiguin perdent la titularitat de ca seva i que, al mateix temps, l'Ajuntament reubiqui els veïns de Son Banya al nostre barri". 

"Demanem que l'Ajuntament prioritzi les famílies que viuen aquí de tota la vida perquè moltes estan quedant al carrer", declara Víctor Manuel. Des de la plataforma temen que el reallotjament de veïns de Son Banya a Corea provoqui més problemes i saturi un barri que, en un principi, Cort volia esponjar. 

Queden encara dos edificis al carrer Cotlliure que Cort també planeja esbucar. Es tracta dels blocs núm. 19 i 21, on hi ha quaranta habitatges i hi viuen 36 famílies. "Aquestes persones no han estat avisades degudament", explica Víctor Manuel. La plataforma es nega de manera rotunda a assumir noves expropiacions fins que no hi hagi un pla de rehabilitació negociat amb els veïns. 

EDICIÓ PAPER 13/07/2019

Consultar aquesta edició en PDF