Societat 14/06/2013

La primera calorada de ple estiu marcarà el cap de setmana

Les temperatures tocaran sostre diumenge amb valors encara dos o tres graus més alts i màximes de més de 35 graus a l'interior

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaEl front que ahir va deixar ruixats i tronades al Pirineu també ha fet caure algunes gotellades a altres comarques durant la matinada. Fins a 22 l/m2 han caigut durant les últimes hores a Vielha, 6 a Espot, 4 a la Granadella, 2 a Lleida i 1 a Solsona. En general, fora del Pirineu els ruixats han estat només puntals. Aquest matí encara hi ha nuvolades al nord-est, a Ponent, al Pirineu, i el dia ha començat també força tapat en alguns punts de la Costa Daurada. Són només restes d'aquest petit canvi de temps que s'anirà fonent durant el matí. Al migdia el cel ja haurà quedat net de núvols gairebé arreu, i només al Pirineu hi podran descarregar xàfecs puntuals a la tarda.

Demà i demà passat el sol predominarà amb poques excepcions, només la formació d'algunes boires a la costa degut a la forta entrada d'aire càlid que tindrem pot evitar que el cel estigui net de núvols. Aquest fenomen típic de la primavera sempre és difícil de preveure, però tot fa pensar que es podria produir sobretot diumenge, quan arribi de ple la bossa d'aire càlid, especialment a les Illes. En general serà un bon cap de setmana de platja, i si apareixeren bancs de boira, no haurien de ser res més que fenòmens locals. A la tarda creixeran nuvolades al Pirineu, però aquest cap de setmana hi haurà ben pocs ruixats de tarda fins i tot a muntanya.

Atents a les temperatures perquè es dispararan encara més els pròxims dies fins a valors que seran alts fins i tot per a l'estiu. Màximes de més de 35 graus en algunes comarques interiors, i de més de 30 gairebé arreu. Una calor de primera categoria que continuarà dilluns, però que podria afluixar clarament a la segona part de la setmana que ve. Si ahir els mapes del temps feien pensar que hi hauria una clara refrescada ja des de dimarts, avui la idea és que la calor forta podria durar ben bé fins dijous, sobretot a la costa i a les Illes Balears, seria a la segona part de la setmana, que canviaria clarament l'ambient. Caldrà anar-ho seguint.

A www.ara.cat/meteo trobareu la previsió per al vostre municipi.

stats