El temps
Societat 20/05/2022

Calor intensa aquest cap de setmana a les Balears

1 min
Onada de calor.

PalmaL’Aemet informava divendres que els 21,9 ºC de mínima que s’havien registrat a Palma eren la temperatura mínima més alta en aquest punt en un mes de maig. També és la nit tropical (temperatura mínima superior a 20 graus) més prematura amb dades des del 1978. La calor ha arribat amb molta força i aquest cap de setmana serà més intensa. La màxima fins i tot superarà els 35 graus a l’interior de Mallorca, però la temperatura encara temperada de la mar frenarà la sensació tèrmica en molts punts.

La previsió meteorològica de la setmana.

La calorada s’acabarà sobtadament dimarts amb una entrada d’aire més fresc que farà baixar la temperatura entre 3 i 7 graus. Tornarem a valors normals per a l’època, fins i tot amb la possibilitat que entre dimecres i dijous la fresca sigui destacable per ser finals de maig. El canvi de temps pot anar acompanyat d’algunes ruixades, tot i que sobre això encara hi ha força incertesa. Entre dimarts al vespre i dimecres el temps serà inestable i podrien descarregar xàfecs i alguna tempesta entre Mallorca i Menorca.

No és descartable que aquesta variabilitat continuï encara dijous, però a mesura que s’acosti el cap de setmana el més probable és un retorn a l’estabilitat. Després d’aquesta refrescada notable, la calor anirà tornant progressivament. Tot fa pensar que els darrers dies del mes de maig seran de preestiu, però sense una temperatura tan alta com la d’aquestes darreres jornades.

El consell.

Cal no deixar-se enganar per la calor d’aquests dies si estau preparant les motxilles per anar de colònies. La setmana que ve hi haurà dies en què la fresca arribarà a ser destacable per ser finals de maig. La temperatura tornarà al lloc que li toca.

Que no us sorprengui.

Aquest cap de setmana serà ideal per acostar-se a la platja: la temperatura de l’aigua és força més alta del que tocaria per a l’època i la situació marítima serà tranquil·la. El canvi de temps de dimecres farà entrar el vent de tramuntana.

stats