La cara més bruta dels emissaris de Can Pere Antoni

Un nou vídeo demostra l'enorme contaminació, sòlida i fecal, del fons marí a la Badia de Palma

Un vídeo enregistrat per  Gaceta  Náutica  localitza i demostra l'enorme contaminació, sòlida i fecal, del fons marí a la Badia de Palma. La platja de Can Pere Antoni i Ciutat Jardí s'han tancat fins a 7 vegades aquest estiu perquè les reiterades  pluges  han provocat desbordaments a la depuradora del Coll d'en Rabassa i la xarxa pluvial.

Al document audiovisual es pot veure com un emissari aboca tot tipus de residus plàstics i material fecal. En aquest sentit, les obres de renovació de la depuradora del Coll d'en Rabassa no finalitzarien fins a l'any 2022, de manera que no es podria solucionar el problema a curt termini. 

A més, com ja vam informar en profunditat a l'ARA Balears, els continus vessaments d’aigües urbanes insuficientment depurades i residuals de les badies de Palma i Alcúdia, especialment, dipositen al fons marí una capa de matèria orgànica que permet la proliferació de bacteris que consumeixen l’oxigen i produeixen àcid sulfhídric, que és tòxic per a la vida dels fons. A més, a la columna d’aigua proliferen microalgues a causa de l’aportació de nutrients urbans i agrícoles.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF