Britney Spears davant la jutge: "Només vull recuperar la meva vida"

La cantant carrega contra el seu pare i demana posar fi a una tutela legal "abusiva"

3 min
Britney Spears en una imatge d'arxiu

Hi havia expectació per saber si Britney Spears declararia dimecres davant la jutge que valora la tutela legal del seu pare a la qual està sotmesa des del 2008. Finalment, així ha sigut. La cantant va aparèixer als jutjats de Los Angeles per llegir una declaració, que portava escrita en quatre fulls, en què va demanar que es posi fi a una tutela que considera "abusiva". "Vull recuperar la meva vida. Porto així 13 anys i ja n'hi ha prou. Fa massa temps que no soc propietària dels meus diners. El meu desig i el meu somni és que tot això acabi sense ser posada a prova", va explicar la Princesa del Pop, que per primera vegada s'ha manifestat públicament en contra de la tutela. En la seva declaració, la intèrpret de Toxic va confessar que no és feliç, que no pot dormir i que plora gairebé cada dia.

James Spears, pare de la cantant, va assumir la tutela legal de la seva filla el 2008 després que aquesta hagués d'ingressar en un psiquiàtric i perdés la custòdia dels seus dos fills, fruit de la seva relació amb Kevin Federline. L'estiu del 2020 ja es va avaluar la tutela legal i la justicia va decidir que continués fins, almenys, el febrer del 2021. Posteriorment, la justícia va decidir que James Spears compartís la tutela amb un fons d'inversió triat per la cantant.

Abusos i maltractament per part de la família i els mànagers

Durant el seu relat, Spears va ser molt crítica amb la seva família, a la qual assegura que li agradaria demandar. "També m'agradaria poder compartir la meva història, el que em van fer, en comptes de ser el secret del qual tots s'han beneficiat", va explicar Spears. La cantant va recordar que durant anys se la va obligar a treballar i fer gires esgotadores sense possibilitat de descans. Quan l'any 2018 va plantejar als seus manàgers la possibilitat de fer una aturada entre les gires, li van dir que per aconseguir-ho hauria de contractar advocats, cosa que no podia fer perquè no tenia accés als seus diners, segons ha relatat.

En el seu relat esfereïdor, Spears explica les pressions i els maltractaments que va patir quan va demanar no fer un nou xou a Las Vegas (la cantant ja havia fet durant quatre anys un espectacle diari a la ciutat). "Tres dies després de dir que no volia fer l'espectacle de Las Vegas, el meu terapeuta em va asseure i em va dir que havia rebut un milió de trucades dient que no estava col·laborant amb els assajos i que no estava prenent la medicació. Tot fals. Del no res, em va començar a fer prendre liti i em va treure la medicació que havia estat prenent durant cinc anys", denuncia la cantant. Spears explica que el liti era una medicació molt diferent a tot el que havia pres fins llavors i que la deixava sense la capacitat de funcionar de forma normal.

Seguidors de Britney Spears davant dels jutjats demanant la fi de la tutela

La cantant assenyala la seva família i més concretament el seu pare com a coresponsables de la situació en què es trobava. "No només la meva família no va fer res per ajudar-me, sinó que el meu pare estava darrere de tot el que em passava. Qualsevol cosa que tingués a veure amb el que em passava havia de ser aprovada pel meu pare", remarca.

La cantant ha denunciat que la tutela legal ha regulat fins i tot els aspectes més íntims de la seva vida, com la possibilitat de casar-se o tenir més fills. "Em van dir que no em podia casar o tenir un fill. Ara mateix porto un diu (dispositiu intrauterí) per no quedar-me embarassada ", explica Spears, que confessa que li agradaria treure-se'l i tenir la possibilitat d'ampliar la seva família si ho vol. "Però el meu suposat equip no em deixa anar al metge perquè me'l tregui perquè no volen que tingui cap fill més", assegura.

"Vull canvis i vull que aquests canvis arribin. Mereixo aquests canvis", va exclamar la cantant davant de la jutge. Spears assegura que vol que es posi fi a la tutela legal però que es nega a tornar-se a sotmetre's a una avaluació mental, com ja ha fet en diverses ocasions. "No crec que li degui a ningú ser avaluada. He fet més que suficient. No sento que hagi d'estar en una habitació amb algú que m'ofengui intentant posar en dubte la meva intel·ligència, tant si haig de continuar sota aquesta estúpida tutela o no", va afirmar Spears, que assegura que està "traumatitzada".

La cantant va demanar que els responsables de la seva situació actual paguin d'alguna manera: "La gent que m'ha fet això no hauria de poder deslliurar-se tan fàcilment de la seva responsabilitat en tot el que m'ha passat".

stats