Societat 23/07/2020

La Policia Local de Palma denuncia 445 botellades i 59 locals del passeig Marítim

També ha identificat 730 persones per estar en aglomeracions, especialment als polígons del municipi, d'ençà que va començar la desescalada

K. O.
2 min
Aglomeració de joves a la desembocadura del torrent dels Jueus, a l'Arenal, la primera nit que el Govern va tancar els epicentres del turisme de gatera a Mallorca.

PalmaLa Policia Local de Palma ha aixecat 445 actes per botellada i ha identificat 730 persones per formar part d'aglomeracions d'ençà que va començar la desescalada, segons ha explicat el cap del cos policial municipal, José Luis Carque, durant una roda de premsa. La majoria dels identificats han estat joves que feien botellades, especialment als polígons. A més, i en col·laboració amb l'Autoritat Portuària, s'han denunciat 59 locals del passeig Marítim per renous, incompliment dels horaris i vulneració de la normativa sanitària, segons han detallat fonts de Cort.

Carque ha comentat que 121 persones han estat denunciades per no dur mascareta. La Policia Local de Palma ha posat 88 denúncies per no dur mascareta en aglomeracions on es feien botellades. El cap de la policia ha assenyalat que entre el 16 i el 18 de juliol es varen aixecar 22 actes d'acord amb l'operatiu conjunt amb inspectors del Govern per controlar els aforaments a locals de la ciutat.

Carque ha explicat que l'estat d'alarma ha suposat una "època difícil per a tothom", però especialment per als serveis essencials, i ha afegit que des del punt de vista professional i tècnic els ciutadans han tingut un "comportament exemplar" durant el confinament i la desescalada.

La regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Maria Adrover, ha anunciat la reserva d'un crèdit de 714.000 euros per fer front a les 24.000 hores que hauran de fer els agents durant l'estiu. El pressupost cobrirà unes 3.000 jornades de vuit hores de treball, de mig centenar de policies, que, a més de fer el seu servei habitual, faran hores extres per reforçar les zones turístiques del municipi.

Adrover també ha explicat que dels 750 policies que tenen, 120 es dedicaran a fer front a la campanya estival d'enguany, marcada per la crisi sanitària. Una cinquantena d'aquests agents faran feines per reforçar el cos, mentre que la resta continuaran amb el servei habitual.

La regidora ha recordat que enguany s'incorporaran 101 policies locals que han aprovat l'oposició i que, a més, s'han aprovat 72 noves places, de manera que durant els dos primers anys de legislatura s'hauran creat 173 places. Adrover ha destacat la compra d'una vintena de cotxes patrulla, deu dels quals estan equipats per dur detinguts i han costat en total 707.000 euros.

stats