Un centenar d'agents de la Policia Nacional donaran suport a Palma contra les botellades i les aglomeracions

S'aniran incorporant progressivament durant l'estiu per ajudar la Policia Local i també hi haurà una unitat especial per actuar

Un centenar d'agents de la Policia Nacional donaran suport a la Policia Local de Palma a l'estiu per evitar aglomeracions i botellades com les enregistrades aquest cap de setmana a l'Arenal, que fins i tot han preocupat el ministre de Sanitat alemany, Jens Spahn. Així ho ha anunciat la delegada del govern espanyol, Aina Calvo, després d'haver participat en la junta de seguretat de Palma. Els agents s'aniran incorporant progressivament i també hi haurà una unitat especial per actuar.

"L'Ajuntament serà a peu de carrer per evitar aglomeracions", ha advertit el batle de Ciutat, José Hila, i ha afegit que "serem contundents". Durant la roda de premsa posterior a la junta també ha fet una crida a la responsabilitat individual i col·lectiva contra les actituds incíviques. Per la seva banda, Calvo ha dit que garantiran que els ajuntaments tinguin els mitjans suficients per respondre a les aglomeracions, malgrat comentar que "esperam que no sigui necessari actuar".

Així mateix, la delegada ha valorat la bona col·laboració que hi ha entre els cossos policials que fan feina a Palma. Com a exemple ha recordat les actuacions conjuntes contra les botellades i les festes multitudinàries a la ciutat, durant les quals s'han identificat centenars de persones i s'han aixecat actes. "Aquests dispositius continuaran durant l'estiu", ha assegurat Calvo.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF