El temps
Societat 29/04/2022

Una bossa d'aire fred s'acosta i deixarà diferents escenaris a les Illes

1 min
Cels clars i brises febles a les Balears

Aquesta setmana caldrà estar pendents d’una nova bossa d’aire fred en altura que es despenjarà dilluns per l’oest de la Península i que s’acostarà cap a la Mediterrània en el tram central de la setmana. Com sol passar en aquestes situacions, hi ha molts escenaris possibles oberts: des d’un temps a tot estirar amb alguns intervals de niguls fins a una situació de pluja abundant i extensa.

Previsió meteorològica.

A hores d’ara, el més probable és que al voltant de dimecres la inestabilitat comporti algunes ruixades irregulars, uns xàfecs que ja podrien començar a aparèixer dimarts. És difícil entreveure en aquest moment on seran més presents els xàfecs. No és descartable que s’acabi formant una baixa a la Mediterrània, fet que obriria un escenari de pluja més abundant i extensa. És probable que el vent de llevant i la mala mar tornin a guanyar protagonisme a mitjan setmana que ve.

Tot plegat comportarà un ambient una mica més fresc. La temperatura no serà gaire baixa per a l’època, però la suma de termòmetres continguts més aparició del vent pot fer que la sensació tèrmica sigui de força fresca.

Abans, el cap de setmana començarà amb un temps una mica variable: hi haurà més sol que niguls i com a molt s’escaparan ruixades puntuals d’horabaixa en punts interiors de Mallorca. Fenòmens molt aïllats, en tot cas. Res fa pensar que la calor hagi de tornar com a mínim fins devers el 10 de maig. 

El consell

De matinada, Venus i Júpiter es veuen brillants i molt junts aquests dies si els cercau cap a l’est, bastant baixos a l’horitzó. Una mica més aixecats i gairebé en línia hi ha també Mart i Saturn, però aquests darrers són més difícils d’identificar a ull nu. 

Que no us sorprengui

A l’abril hi ha hagut temperatura normal per a l’època, cosa estranya en el context dels darrers anys. En el cas d’Eivissa, l’ambient ha estat fins i tot fresc: amb dades de l’aeroport, fins dijous la mitjana era la més baixa des del 1991. 

stats