L'Ajuntament de Palma protegeix 47 mil metres quadrats del bosc de Can Tàpera

El grup Drac havia presentat un projecte per construir-hi 180 habitatges en una parcel·la de 16 mil metres quadrats

L'Ajuntament de Palma ha aconseguit protegir els 180 mil metres quadrats del bosc de Can Tàpera amenaçats per dos projectes urbanístics que afectaven una superfície total de 47 mil metres quadrats. Es tracta d'una modificació del Pla General que s'ha aprovat aquest dimarts al Consell de Gerència d'Urbanisme.

El grup promotor Drac havia previst urbanitzar 16 mil metres quadrats de sòl residencial per construir-hi 170 habitatges. D'altra banda, Sa Nostra també hi projectava un centre privat en una parcel·la de 31 mil metres quadrats de sòl assistencial.

El regidor d'Urbanisme, José Hila, ha explicat que a principi de 2018 varen caducar les llicències d'ambdós projectes i que s'ha aprofitat la passivitat de les dues promotores per desclassificar els dos solars i per convertir-los en sòl rústic.

D'aquesta manera, s'ha aconseguit protegir un 91% del terreny boscós, ja que de la superfície total es preveu una parcel·la de 3.400 metres quadrats en què es construirà un aparcament públic per als veïns de Cala Major i Sant Agustí. Segons el regidor d'Urbanisme, José Hila, s'haurà d'esperar a 2021 per a dur a terme les expropiacions d'aquest solar i poder començar les obres de l'aparcament.

D'altra banda, el batle de Palma, Antoni Noguera, ha explicat que projectes com aquests demostren "un canvi de dinàmica del consistori palmesà", perquè "abans es destruïen zones verdes i ara es protegeixen", ha declarat. Noguera ha assegurat que la protecció de Can Tàpera està en la línia del projecte de Palma Verda que defensa l'ajuntament que presideix.

EDICIÓ PAPER 16/11/2019

Consultar aquesta edició en PDF