Els Bombers destapen les mancances del departament

Asseguren que arran de les retallades falten efectius i demanen a l'Ajuntament de Palma que n'incorporin de nous de manera "urgent"

Tres incendis en menys de tres dies. Més de 60 persones desallotjades, algunes de les quals han requerit assistència mèdica urgent per intoxicació de fum. Els Bombers de Palma han tingut tres dies de molta feina i ha estat precisament a causa d'aquests incendis tan consecutius que han sortit a la llum les mancances del cos. 

Des del seu compte de Twitter, els Bombers han denunciat la manca de personal i de material de qualitat. Així comença el fil a la seva xarxa social: 

A més, també han fet referència a l'autoescala que varen haver d'utilitzar a l'incendi del Camp Redó. "En no tenir una escala 100% operativa, en vàrem haver d'enviar una que no supera els 50 quilòmetres per hora". A causa d'això, asseguren que les víctimes "varen córrer un gran perill". Afegeixen que l'autoescala incompleix els riscos laborals, ja que "és tan vella que no té ni cinturons i els obliguen a anar sense sirenes". 

La falta de personal també és una de les denúncies que han fet públiques. Diuen que dels 265 bombers que haurien de formar el cos, només n'hi ha 190. 

Per tot això, els Bombers demanen a l'Ajuntament de Palma que "agilitzi la tramitació de la compra de l'autoescala que va prometre i la incorporació urgent de nous efectius". 

EDICIÓ PAPER 24/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF