Publicitat
Publicitat

Els bombers denuncien errors de coordinació en les tasques de rescat de l'accident ferroviari de Santiago de Compostel·la

Asseguren que l'èxit de la intervenció es va deure a la col·laboració de la ciutadania

Les centrals sindicals representades al parc de bombers de Santiago de Compostel·la han criticat greus errors de coordinació i organització en les tasques de rescat de les víctimes de l'accident ferroviari del 24 de juliol a Angrois.

Els representants de CCOO, UGT i CIG critiquen en un comunicat "la manca de capacitat dels nostres dirigents per gestionar amb eficàcia la intervenció del lloc del descarrilament, des de la coordinació del 112 fins a l'execució de les tasques d'organització atribuïdes a la Agència Gallega d'Emergències".

En la seva nota, els bombers de Santiago reconeixen la tasca de tots els que van participar en l'operatiu de rescat, "tots ells són els veritables artífexs de l'èxit de la intervenció", diuen.

Els representants sindicals també surten al pas dels arguments del govern gallec, en el sentit que l'operatiu de rescat després del descarrilament va funcionar bé. Les seves crítiques es refereixen "al funcionament general dels serveis d'emergència i, concretament, als serveis contra incendis i de salvament, un sistema que no està basat en una finalitat de servei públic, ni en la qualitat ni en la capacitat tècnica dels seus integrants", assenyalen.

Opinen que "no pot existir a Galícia un pla real de coordinació dels serveis d'emergència quan hi ha tants grups d'actuació, amb diversitat de formes d'accés i formació i de contractació. Alhora, asseguren que tampoc existeix un sistema eficaç d'integració capaç de fer-los treballar a l'uníson quan cal fer-ho ".

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 17/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF