Societat 29/10/2020

Les claus del confinament de Manacor

El Govern concreta que no inclou l'Hospital de Manacor ni el polígon industrial

T.riera
3 min
Perimetre afectat per les restriccions./ AJUNTAMENT De MANACOR

ManacorEl Butlletí Oficial de les Illes Balears ha publicat aquest dimecres de manera extraordinària el decret que declara el confinament de la ciutat de Manacor durant 15 dies i que entrarà en vigor aquest dimecres mateix a les 00 h. El perímetre definit no inclou ni l'hospital ni el polígon industrial.

L'Ajuntament ha facilitat un mapa en el qual queda reflectit el perímetre per a les restriccions de mobilitat, que inclou pràcticament tota la ciutat. Afecta també la zona urbanitzada de Son Talent, el puig de Son Talent, l'hipòdrom i el centre esportiu i restaurant En Jordi Des Racó.

El decret recull les normes i mesures que s'aplicaran, que ja va avançar la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, aquest dimarts després de reunir-se amb el batle de Manacor, Miquel Oliver.

Desplaçaments personals

Es restringeix l'entrada i sortida lliures de persones en el perímetre estipulat tret dels desplaçaments, justificats adequadament, com l'assistència a centres, serveis i establiments sanitaris, compliment d'obligacions laborals, professionals o empresarials, anar a centres docents i educatius (incloses escoletes d'Educació Infantil), cura de gent gran, menors, dependents, persones amb discapacitat o persones especialment vulnerables, etc.

La circulació per les carreteres, els carrers i vials que travessen el nucli de població es permet sempre que tnguin origen i destinació fora d'aquest nucli. Es permet també la circulació de persones residents dins del nucli urbà afectat, respectant les mesures de seguretat, encara que es recomana desplaçar-se al mínim possible i limitar els contactes.

El decret preveu l'excepció d'acudir al cementeri, que es troba fora del perímetre, entre el 29 d'octubre i el 2 de novembre o, fora d'aquests dies, per causa d'una defunció recent.

Capacitat dels establiments, locals comercials i serveis oberts al públic

Qualsevol local o establiment comercial per al qual no s'estableixin expressament condicions de capacitat en el decret publicat aquest dimecres, no podrà superar el 50% de la seva capacitat. Tots els establiments, locals comercials i serveis oberts al públic tancaran com a màxim a les 22 h i s'haurà d'establir un horari d'atenció amb servei prioritari per a persones majors de 65 anys.

Reunions o trobades

Les trobades i reunions no podran superar les sis persones, tant en l'àmbit privat com en l'àmbit públic, excepte que siguin persones convivents. Aquesta prohibició inclou els casaments i altres celebracions socials i la pràctica esportiva no federada. En canvi, no s'hi inclouen les activitats laborals ni els mitjans de transport públic. En les vetlles i enterraments hi poden participar fins a 15 persones.

En les reunions que concentrin fins a sis persones en espais públics no es permetrà el consum d'aliments ni de begudes. A més, el decret assenyala que no poden participar en reunions les persones que tinguin símptomes de covid-19 o que hagin d'estar aïllades o en quarantena per qualsevol motiu.

Establiments de restauració

Els bars i restaurants només podran oferir menjar a domicili o a les terrasses exteriors, on s'haurà de limitar la capacitat al 50%. L'ocupació màxima és de sis persones per taula o agrupació de taules, que hauran de garantir el manteniment de la distància de seguretat interpersonal d'un metre i mig. Els treballadors dels establiments han de dur mascareta en tot moment i els clients només en podran prescindir durant el temps indispensable per a la consumició de menjar o de begudes. Tots els establiments de restauració hauran de tancar com a màxim a les 22 h.

Activitats en acadèmies, autoescoles i centres privats d'ensenyament no reglat i centres de formació

Les acadèmies, autoescoles i centres privats d'ensenyament no reglat podran impartir l'activitat de manera presencial sempre que no superi una capacitat del 50% respecte del màxim permès. Les activitats que es duguin a terme s'hauran de limitar a grups màxims de sis persones i s'hauran d'establir les mesures necessàries per mantenir la distància de seguretat en les instal·lacions en tot moment.

stats