Publicitat
Publicitat

Un jutjat imputa per blanqueig de diners la dona del president de la Comunitat de Madrid

Investiguen un àtic de Màlaga copropietat de Lourdes Cavero i Ignacio González comprat en nom d'una empresa situada en un paradís fiscal

Lourdes Cavero, dona del president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, ha estat imputada per un jutjat d'instrucció d'Estepona (Màlaga) per la seva presumpta implicació en un delicte de blanqueig de capitals en el cas de la compra d'un àtic a Estepona propietat del matrimoni. Els diaris ' El Mundo' i ' El País' recullen aquest dimecres la imputació i assenyalen que la magistrada ha cursat la causa a l'Audiència Nacional perquè continuï amb les investigacions perquè sospita d'un delicte de frau a través d'una societat radicada fora d'Espanya.

Segons sembla, l'àtic el va comprar l'empresari mexicà Rudy Valner, també imputat, a nom de l'empresa Coast Investors, situada al paradís fiscal de Delaware.

La causa, assenyalen els diaris, té el seu origen en una denúncia presentada davant el jutjat pel Sindicat Unificat de Policia (SUP), que intentava demostrar que l'àtic és propietat del president madrileny a través de societats interposades.

"Tot això amb independència que es produeixi o no la imputació d'una persona, Jaime Ignacio González González, que estaria aforada pel fet d'ostentar la condició de president de la Comunitat de Madrid", diu 'El Mundo' citant la interlocutòria judicial.

El president madrileny, Ignacio González, va revelar el gener passat que va comprar l'àtic el desembre del 2012 després de saber que un jutjat d'Estepona havia demanat informació fiscal sobre l'immoble, i va fer públiques les escriptures per sortir al pas de les acusacions de l'oposició.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 24/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF