Societat 20/04/2020

La biblioteca escolar digital del Govern guanya 9.000 usuaris durant el primer mes de confinament

El préstec de llibres ha passat de 200 a 2.100 i les visites, de 1.500 a 11.200

Ara Balears
1 min
La biblioteca escolar digital del Govern guanya 9.000 usuaris durant primer mes de confinament

PalmaDurant el primer mes de confinament el nombre d'usuaris que s'han donat d'alta a la biblioteca escolar digital (Eduteca) del Govern ha passat de 3.000 a 12.000, segons ha informat aquest dilluns la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. El préstec de llibres ha passat de 200 a 2.100 i les visites a aquest servei han passat de 1.500 a 11.200. A més, hi ha 62 clubs de lectura que ja estan en marxa i que suposen 59 clubs més que abans del tancament de les escoles per la pandèmia de coronavirus.

Arran de la gran necessitat d'eines digitals per continuar el procés d'ensenyament i aprenentatge de l'alumnat, aquesta plataforma ha experimentat un gran creixement, segons ha destacat la Conselleria en un comunicat. Els centres que vulguin sol·licitar l'alta només han d'escriure un correu a sie@dgpice.caib.es i els usuaris d'Eduteca es poden descarregar l'aplicació a AppStore, Play Store i Microsoft Store.

Educació recorda que uns 450 docents han participat en els cursos de formació que ofereix la plataforma, en què també destaca el Pla Lector, que permet compartir lectures que es poden enriquir amb preguntes, vídeos, enllaços, exercicis i imatges en un club de lectura virtual que té un fòrum i un xat. A més, permet escriure històries entre tots els participants.

Eduteca és un servei de la Direcció General de Primera Infància, Innovació i Comunitat Educativa que es va posar a disposició del professorat i l'alumnat el 2018 com a prova pilot i des del febrer d'enguany la plataforma s'ha obert a tots els centres educatius balears. Disposa d'una base de 4.000 continguts, entre llibres digitals i audiollibres, i durant el darrer mes s'hi han incorporat 500 recursos nous.

stats