Publicitat
Publicitat

El benefici d'El Corte Inglés cau un 18,7%

El grup de grans magatzems nomena un nou conseller delegat, Dimas Gimeno Álvarez, nebot del president del grup, Isidoro Álvarez

El Corte Inglés va tancar el seu últim any fiscal, entre el març del 2012 i el febrer del 2013, amb una caiguda del 18,32% en el benefici net consolidat, fins als 171,5 milions d'euros, en el pitjor any de la crisi econòmica i en un escenari marcat per la debilitat del consum familiar.

La xifra de negocis de la companyia es va situar en 14.552,4 milions d'euros, un 7,7% menys que els 15.778  milions d'euros registrats en l'exercici anterior, tot mantenint la quota de mercat.

La junta d'accionistes de la companyia va aprovar aquest diumenge l'informe de gestió i resultats d'un exercici que, en paraules del seu president, Isidoro Álvarez, ha estat marcat per "la recessió econòmica general i per la confluència de factors molt negatius per al consum de les llars espanyoles", i ha recordat que el comerç encadena "cinc anys consecutius de retrocessos" en les vendes.

El benefici brut d'explotació (ebitda) va ser de 734,88 milions d'euros, un 11,06% inferior, mentre que el resultat d'explotació (ebit) va créixer un 2,5%, fins als 336,4 milions d'euros.

En aquest context, la gestió de la companyia ha anat orientada a la consolidació del pla d'expansió i de l'esforç inversor amb un descens del 5,4% del 'cash-flow', fins als 676,64 milions d'euros.

Isidoro Álvarez va afirmar en el discurs pronunciat a la junta que El Corte Inglés encara "els nous reptes amb la determinació de sempre, amb esperit d'innovació, renovació i millora contínua".

A més, en aquest període de recessió econòmica general el grup ha mantingut l'ocupació, amb una plantilla de 96.678 treballadors –el 94% amb contractes indefinits–, 2.645 menys que l'any passat per "jubilacions o terminació de contractes temporals", segons han informat a Europa Press fonts de la companyia. Als centres d'El Corte Inglés treballen a més prop de 20.000 persones d'altres empreses.

La junta també ha nomenat Dimas Gimeno Álvarez, el nebot d'Isidoro Álvarez, nou conseller delegat de la companyia.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF