Societat 10/05/2021

Ben Amics engega un servei integral per a la gent jove LGTBI+ de les Balears

L'entitat ja ha fet més de 60 tallers i ha atès una vintena de persones

ARA Balears
2 min
Cartell del servei SOIS LGTBI+ de Ben Amics.

PalmaL'Associació Ben Amics ha posat en marxa el servei integral SOIS LGTBI+, que inclou orientació, informació i sensibilització per a les persones del col·lectiu de les Balears. Es tracta d'un servei pioner que treballa la diversitat sexual i de gènere de forma transversal i que està enterament orientat a la gent jove, a les seves famílies i als professionals de les Illes Balears.

Abans d'això, Ben Amics ja havia posat en marxa el projecte educatiu Red Educa, que inclou formacions en centres educatius, trobades entre joves i l'assessorament a professorat i famílies. A causa de la situació sanitària provocada pel covid-19, s'ha obert una modalitat en línia que ha permès continuar amb l'oferta d'activitats. Tot i ser un any excepcional, s'ha aconseguit un abast de 1.200 persones beneficiàries directes en totes les Illes.

Així mateix, l'entitat ha detectat un augment en el nombre de joves del col·lectiu LGTBI que necessiten espais d'oci entre iguals, així com d'atenció o suport psicològic a conseqüència del confinament i de les restriccions que impedeixen els espais de socialització. En aquest sentit, recorden que moltes persones LGTBI no tenen una llar que respecti la diversitat sexual i de gènere, la qual cosa implica una major necessitat d'espais entre iguals.

Davant aquesta situació, Ben Amics va decidir posar en marxa SOIS joves LGTBI+, que acull els eixos d'educació, oci i atenció social i suport psicològic. Des de l'inici del 2021, ja s'han fet per mitjà d'aquest servei més de 60 tallers i formacions a professorat, s'han atès més de 20 persones joves del col·lectiu LGTBI, famílies i professionals. A més, s'han fet sis trobades de joves d'oci i temps lliure.

Cartell de 'SOIS LGTBI+', nou servei de Ben Amics.
stats