LLOGUER TURÍSTIC

El batle de Palma carrega amb força contra Competència

Assenyala que l'entitat “és filla del Partit Popular” i “una eina neoliberal”

El batle de Palma, Antoni Noguera, va carregar ahir de manera molt dura contra la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència per les seves crítiques a la legislació en matèria de lloguer vacacional que han realitzat algunes comunitats autonòmiques o municipis.

El batle va assenyalar que aquesta entitat “és filla del Partit Popular” i “una eina neoliberal” que utilitzen tots aquells que s’oposen a la regulació que es fa de la seva activitat.

Per a Noguera, aquesta institució “hauria de desaparèixer”, ja que considera que “és molt prescindible”. Va acusar els seus membres d’oferir recomanacions sobre un tema que desconeixen, ja que cada zona té una problemàtica distinta en matèria d’habitatge. “Supòs que aquesta gent no ha vingut mai a cercar pis a Palma”, va comentar amb ironia el polític de MÉS.

Regulació imprescindible

Noguera va explicar que Palma tenia dos problemes amb la proliferació de pisos dedicats al lloguer turístic: un de relacionat amb els preus de l’habitatge i l’altre, amb la convivència. El batle va comentar que amb la prohibició del lloguer dels pisos i apartaments s’ha intentat que l’oferta de 180.000 habitatges que hi ha a la ciutat tingui com a prioritat el lloguer a residents, amb la qual cosa el preu deixaria de pujar com fins ara.

A més, va reconèixer que la convivència entre els residents i els turistes que s’allotgen dins ciutat no és fàcil, per la qual cosa l’Ajuntament ha optat per regular un sector amb el suport de les lleis aprovades per la Comunitat Autònoma.

Per això es va mostrar “d’allò més tranquil” davant la possibilitat que Competència pugui recórrer contra aquest tipus de lleis, que en el cas de Balears considera que “era imprescindible” i que s’ha pogut tirar endavant a les Illes sense rebre moltes esmenes.

EDICIÓ PAPER 25/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF