Societat 02/11/2022

La bateria d'emmagatzematge elèctric de Menorca costarà 50 milions d'euros

La capacitat de l'aparell mantindrà l'estabilitat del sistema davant una eventual pèrdua de l'enllaç amb Mallorca

Iván Martín
1 min
Eduardo Maynau, delegat de REE a les Balears.

MAÓLa companyia Red Eléctrica España (REE) instal·larà una bateria d'emmagatzematge per un import total de 50 milions d'euros al Mercadal. Així ho ha anunciat el delegat de REE a les Balears, Eduardo Maynau, acompanyat de representants del Govern Balear, Consell de Menorca i l'ajuntament del municipi.

El projecte de la bateria de Menorca està inclòs en la vigent planificació elèctrica 2021-2026, que preveu la inversió més gran de l'Estat a les Balears, amb un total de 1.169 milions d'euros, destacant el reforç de la connexió elèctrica submarina amb la Península. La bateria suposarà un nou recurs que reforçarà la garantia de subministrament a l'illa i permetrà avançar en la transició energètica de Menorca. A més, la capacitat de la bateria mantindrà l'estabilitat del sistema davant una eventual pèrdua de l'enllaç amb Mallorca.

La inversió destinada a la bateria de Menorca és de 50 milions d'euros i s'ubicarà annexa a l'actual subestació elèctrica de 132 kV del Mercadal, disposarà de 50 MW de potència i una capacitat d'emmagatzematge de 37,5 MWh. REE sol·licitarà la declaració de l'interès autonòmic de la inversió i el projecte s'està ultimant per presentar-lo a tramitació a principi del 2023.

stats