Societat 21/04/2021

Els bars i restaurants de Palma enguany no pagaran la taxa d'ocupació de les terrasses

L'exempció es mantindrà, però implicarà que Cort deixi d'ingressar 1,8 milions amb l'objectiu d'ajudar el sector de la restauració afectat per la pandèmia

1 min
Una terrassa de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma no cobrarà enguany la taxa d'ocupació de les terrasses als locals que en tinguin per ajudar el sector de la restauració, greument afectat per les restriccions contra el coronavirus, segons ha anunciat aquest dimecres el batle, José Hila.

En una roda de premsa, el socialista ha detallat que l'exempció implicarà que el Consistori deixi d'ingressar 1,8 milions d'euros, i ha recordat que amb aquesta decisió els establiments del municipi s'hauran estalviat la taxa durant gairebé dos anys, perquè la primera suspensió del cobrament del tribut es va aprovar al començament de la pandèmia, el març del 2020.

"Crec que és una ajuda important per al sector", ha afirmat Hila. Ha comentat que gràcies al fet que el Consistori ha permès ampliar o crear terrasses a les places d'aparcament de vehicles per compensar les restriccions al sector, ara n'hi ha el doble, unes 2.200 al municipi. "Pocs ajuntaments de l'Estat han fet un esforç com aquest; hem estat a l'altura", ha apuntat Hila.

Per part seva, el portaveu municipal, Alberto Jarabo, ha subratllat que l'exempció d'aquest pagament és "una de les mesures més rellevants i més agraïdes" pel sector de la restauració, i que ha permès que més de 4.000 persones puguin continuar treballant. També ha recordat que fins que acabi l'estat d'alarma continua vigent la possibilitat que les terrasses ocupin places d'aparcament.

stats