Publicitat
Publicitat

El grans bancs espanyols van tornar a obtenir beneficis el 2013

El president sortint de la patronal bancària espanyola (AEB) lamenta que a l'Estat "no es guanyin diners fent banca en aquests moments" i demana diferenciar la banca bona de la dolenta

Els principals bancs espanyols van tornar a obtenir beneficis el 2013 després d'un 2012 amb 2.825 milions de pèrdues. Segons les dades presentades aquest dimarts pel president sortint de l'Associació Espanyola de Banca (AEB), Miguel Martín, els bancs espanyols van obtenir un benefici de 7.274 milions d'euros.

De totes maneres, Martín ha lamentat que a l'Estat no sigui possible guanyar diners fent banca en aquests moments i ha destacat que les entitats de l'AEB han pagat el 30% de les pèrdues de 53.081 milions de la crisi bancària.

"La gran paradoxa, que deixo com a reflexió, és que la resta d'entitats de crèdit -on estan incloses les rescatades- han obtingut més beneficis nets que les de l'AEB", ha afegit Martín.

El president sortint de l'AEB ha advertit que, tot i que la situació econòmica ha començat a millorar -ha titulat la seva presentació “Sofriment, recuperació i progrés”-, el 2014 encara serà un any dur, i ha comparat la crisi amb una marató, i “a les maratons es pateix tota l'estona”. Per això ha comparat la situació que ha viscut els últims anys el sector bancari amb “la travessa del desert”.

Martín ha donat la benvinguda aquest dimarts a José María Roldán, fins l'octubre passat al capdavant de la Direcció General de Regulació i Estabilitat Financera del Banc d'Espanya, que ha estat nomenat president de l'entitat per unanimitat. Martín deixa el càrrec després de vuit anys al capdavant de l'AEB.

El gener ja es van conèixer els balanços en particular dels principals bancs espanyols. El Banc Sabadell va triplicar beneficis el 2013. Caixabank va augmentar el seu benefici un 119% i el Santander gairebé va duplicar-lo.

Etiquetes

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF